Зъбни импланти за незабавно натоварване

Зъбните импланти заместват липсващите зъби, като се поставят в костта на тяхното място. Най-често използваните и успешни импланти днес са винтовите титанови импланти. В дентален център СИ-Дент се прилага швейцарската имплантна система IHDEDENTALВиж тук При имплантите за незабавно натоварване поставянето на зъбния имплант може да се извършва както на местата на отдавна извадени зъби, така и непосредствено след тяхното изваждане. При тези импланти протезната конструкция се поставя веднага след като бъде изработена, без да е необходимо да се изчаква няколко месеца за остеоинтеграция. Методът на поставянето им е по-малко травматичен, тъй като се извършва през венеца, без да се прави разрез. Имплантите за незабавно натоварване са подходящи при пациенти с пародонтални заболявания, при пушачи и при пациенти с намален обем на костта и с напълно обеззъбени челюсти.


Етапи на лечението

1. Преглед и консултация
На първото посещение се извършва преглед и консултация с панорамна снимка и компютърна томография. Прави се анализ и се изготвя план на лечение, който се обсъжда с пациента. Определя се броят на имплантите, които ще бъдат поставени, и видът на протезната конструкция.
2. Поставяне на имплантите
В зависимост от броя на имплантите, те могат да бъдат поставени в едно или две посещения. Поставянето се извършва с местна упойка през венеца, без да се правят разрези. Ако има налични зъби за изваждане, те се изваждат и на техните места веднага се поставят импланти. Следва изпиляване на имплантите и вземане на отпечатък за протезната конструкция.
3. Поставяне на протезната конструкция
След като бъде изработена, протезната конструкция се изпробва, ако е необходимо се правят корекции и се залепва върху имплантите.

Powered by Web Agency

С предварително записване на час


Д-р Станчо Станчев
тел: 0885 663314
Е-мейл: si.dent@abv.bg
Работно време:
От понеделник до петък
От 09.00ч. до 19.00ч.гр.Варна

бул."Вл. Варненчик" 112
(синята бизнес сграда-входът е отзад )